15 φτερούγες κοτόπουλου
500ml ξινόγαλα
30ml ελαιόλαδο
150γρ. σάλτσα πιπεριάς καυτερή ή Tabasco
150γρ. βούτυρο λιωμένο
5γρ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
Κόβετε τις φτερούγες στη μέση και τις ρίχνετε σε ευρύχωρο μπολ.
Προσθέτετε το ξινόγαλα, αλατίζετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα βράδυ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.
Στραγγίζετε τις φτερούγες από τη μαρινάδα, τις αλατίζετε και τις μεταφέρετε σε ταψάκι. Τις ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε την καυτερή σάλτσα και ρίχνετε μέσα τις φτερούγες μόλις βγουν από τον φούρνο.
Πασπαλίζετε με την πάπρικα και ανακατεύετε να γλασαριστούν οι φτερούγες.
Σερβίρετε τις φτερούγες ρίχνοντας και λίγο σουσάμιο προαιρετικά!