45 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Burger με φιλέτο ψαριού
Υλικά

4 ψωμάκια μπριός ή ψωμάκια για burger

4 φιλέτα ψαριού (πέρκα, γλώσσα, βακαλάος ή σολομός) χωρίς δέρμα, 100γρ. το καθένα

4 φύλλα μαρούλι

1 ντομάτα, σε φέτες

1 αγγούρι, σε φέτες

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)

Εκτέλεση

Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε λίγο στην τοστιέρα και από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν.

Κόβετε τα φιλέτα σε τετράγωνο με τέτοιον τρόπο ώστε να χωράνε στα ψωμάκια. Τα ραντίζετε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά και από τις δύο πλευρές και τα ψήνετε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να δημιουργηθεί μια ελαφριά κρούστα.

Σε κάθε ψωμάκι βάζετε από 1 κομμάτι ψαριού, 1 φύλλο μαρουλιού, 1 ροδέλα ντομάτας και 2 φέτες αγγουριού.