10
8
Εύκολη
Υλικά
700ml γάλα πλήρες
240ml κρέμα γάλακτος
3 ξυλάκια κανέλλας
1/2 κουταλάκι βανίλια ή ένα κλαράκι βανίλιας
1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
5 κρόκους
130g λευκή ζάχαρη
175ml bourbon
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα ξυλάκια κανέλας, το μοσχοκάρυδο και την βανίλια.
Μέχρι να πάρουν μια βράση, χτυπάμε σε ένα διαφορετικό σκεύος τους κρόκους των αυγών και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος σιγά σιγά μέσα στην ζάχαρη με τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενα ομοιγενές μείγμα.
Διατηρήστε στο ψυγείο για περίπου 3-4 μέρες.
Σερβίρεται κρύο