30 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

¾ του πακέτου φαρφάλες

600 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια

200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

φυλλαράκια βασιλικού

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζετε τις φαρφάλες και τις αφήνετε στο νερό τους χωρίς να τις στραγγίξετε.

Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, πέντε λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί στο εσωτερικό. 

Ρίχνετε το σκόρδο και τα ντοματίνια και τα αφήνετε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε με τρυπητή κουτάλα τις φαρφάλες, ανακατεύετε καλά και τελευταία προσθέτετε το βασιλικό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά, σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.