30 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
500 γρ. φιογκάκια ζυμαρικά
500γρ. σολομό καπνιστό
40 γρ. βότκα
1 κρέμα γάλακτος (250ml.)
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
ξύσμα από λάιμ
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Όταν γίνουν σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και ρίχνετε το σολομό που έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια. Προσθέστε αλάτι- πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σε τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να καραμελώσει.
Ρίχνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και σβήνετε με βότκα. Έπειτα προσθέστε κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.
Ακολούθως ρίχνετε τις πέννες, τον άνηθο, το ξύσμα από λάιμ και λίγο πιπέρι.
Προαιρετικά σερβίρετε με παρμεζάνα.