50'
4 μερίδες
Εύκολη
Φριτάτα με κινόα, λαχανικά και λουκάνικο
Υλικά

2 κουτ. σούπας ε.π ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας Lurpak Soft αλατισμένο

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250 γρ. σπαράγγια από βαζάκι, σε κομμάτια των 6 εκ.

50 γρ. αρακά κατεψυγμένο, βρασμένο για 10΄

100 γρ. κινόα βρασμένη, στραγγισμένη καλά

8 αυγά, χτυπημένα

100 γρ. Arla Mozzarella, τριμμένη

2 χούφτες σπανάκι baby

1 χούφτα άνηθο, ψιλοκομμένο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

10 γρ. μίνι λουκάνικα, κομμένα στη μέση, κατά μήκος

1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες

2 κουτ. σούπας ξίδι από sherry

αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. με αποσπώμενο χερούλι (που μπαίνει και στον φούρνο) ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και όλο το Lurpak Soft σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι για 5΄ ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.

Βήμα 2

Κατόπιν ρίχνουμε τα σπαράγγια καλά στραγγισμένα και μαγειρεύουμε για άλλα 5΄. Ρίχνουμε μέσα και τον αρακά και την κινόα και ανακατεύουμε για 2΄.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα αυγά με τη μισή Arla Mozzarella και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά τα λαχανικά. Ρίχνουμε το σπανάκι και τα περισσότερα μυρωδικά, ανακατεύοντας απαλά. Μαγειρεύουμε τη φριτάτα για 5΄-10΄ ή μέχρι να χρυσίσει από κάτω.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη Arla Mozzarella και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο. Ψήνουμε μέχρι η φριτάτα να χρυσίσει από πάνω.  Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά μαγειρεύουμε τα λουκάνικα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί και να γίνει τραγανό.