35 λεπτά
4-5 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

800 γρ. γαλοπούλα, φιλέτο στήθος 

αλάτι 

πιπέρι 

4 κ.σ. ελαιόλαδο 

400 γρ. μανιτάρια champignon 

1 κρεμμύδι 

1 πράσο 

1 σκ. σκόρδο 

50 γρ. κρασί λευκό 

1 κ.σ. μέλι 

1 κ.σ. εστραγκόν 

1/2 κ.γ. μπούκοβο 

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι 

200 γρ. νερό 

Για το σερβίρισμα

άγριο ρύζι, ανάμεικτο 

εστραγκόν 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα στη χύτρα και σοτάρουμε 3-4 λεπτά για να πάρει χρώμα σε όλη την επιφάνειά της. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια χύτρα ταχύτητας βάζουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πέσει ο όγκος τους.

Βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Βάζουμε τη γαλοπούλα, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το μέλι, το εστραγκόν, το μπούκοβο, τον χυμό λεμονιού, το νερό και κλείνουμε με το καπάκι.

Τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Αποσυμπιέζουμε, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με το ρύζι και το εστραγκόν.