15 - 18 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 κιλό γαρίδες - αγοράζουμε σε σακουλάκι από το σούπερ μάρκετ έτοιμες καθαρισμένες.

λάδι για το τηγάνισμα,

προτιμήστε αραβοσιτέλαιο, γίνονται πιο ελαφριές και τραγανές.
 

Για το κουρκούτι
1 αυγό

αλεύρι όσο χρειαστεί

1 μπουκάλι μπίρα

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

για την σος

200 γρ. μαγιονέζα

100 γρ. κέτσαπ

1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι

λίγο ξίδι

λίγο ταμπάσκο,  αν σας αρέσει η ιδιαίτερη γεύση του

 

Εκτέλεση

Αφήνουμε να μαλακώσουν, γίνεται πολύ γρήγορα και ξεπλένουμε μόνο μία φορά με λίγο νεράκι.

Ανακατεύουμε τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Βουτάμε τις γαρίδες στο κουρκούτι κρατώντας τες από την ουρά και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Αφού τις βγάλουμε, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Φτιάχνουμε την σος ανακατεύοντας τα παραπάνω υλικά και βουτάμε τις γαρίδες!

(κάνει και για ορεκτικό)