20 λεπτά
4-5 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλου Νιτσιάκος

¼ φλιτζανιού ρύζι καρολίνα

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

390ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο και στυμμένο

20ml ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκό σκόρδο σε σκόνη

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά + επιπλέον για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το ρύζι, το αβγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και ¼ από τον χυμό ντομάτας.

Ζυμώνετε καλά και πλάθετε τον κιμά σε γιουβαρλάκια, τα οποία ακουμπάτε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα γιουβαρλάκια από όλες τις μεριές. Περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και, μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά πασπαλίζοντας με επιπλέον πάπρικα.