15 λεπτά
2 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

300ml κρασί κόκκινο

200ml χυμό πορτοκάλι

70γρ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας μέλι

1 ξυλάκι κανέλας

1 αστεροειδή γλυκάνισο

3 καρφάκια γαρίφαλο

2 σπόρους κάρδαμο

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το χυμό πορτοκάλι, και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, βγάζετε τα μπαχαρικά, ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύετε.

Αδειάζετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά η γρανίτα.

Από τα πρώτα 30 λεπτά της ψύξης και κάθε μισή ώρα βγάζετε το σκεύος και ανακατεύετε το μίγμα, μέχρι να παγώσει εντελώς.