15 λεπτά
2 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
300ml κρασί κόκκινο
200ml χυμό πορτοκάλι
70γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
3 καρφάκια γαρίφαλο
2 σπόρους κάρδαμο
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, εκτός από το χυμό πορτοκάλι, και τα αφήνετε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, βγάζετε τα μπαχαρικά, ρίχνετε το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύετε.
Αδειάζετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά η γρανίτα.
Από τα πρώτα 30 λεπτά της ψύξης και κάθε μισή ώρα βγάζετε το σκεύος και ανακατεύετε το μίγμα, μέχρι να παγώσει εντελώς.