800-1000 γραμ χοιρινές μπριτζόλες, χωρίς κόκκαλο, σε λωρίδες 3εκ..
4 μέτριες πιπεριές φλωρίνης ψητές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
250γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
¼ φλυτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
1 κ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι
2 μέτριες τομάτες πολτοποιημένες
¼ φλ. Τσαγιού ξίδι βαλσαμικό
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά:
1 μικρή ξερή καυτερή πιπερίτσα θρυμματισμένη
Ζεσταίνουμε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά χωρίς να ρίξουμε λάδι και ροδίζουμε τις λωρίδες από το κρέας μας για 2 λεπτά. Στην αρχή θα κολλήσει αλλά μόλις ψηθούν θα ξεκολλήσουν μόνες τους. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε επίσης για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το σκόρδο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι –εάν θέλουμε και την καυτερή πιπερίτσα-τις τομάτες και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 10-15 λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.