50 λεπτά
4-5 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες των 2 -3 εκατοστών

1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί 

15-20 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

15-20 αποξηραμένα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κουταλιά της σούπας μέλι

5-6 γαρύφαλλα ολόκληρα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι σε κόκκους και αλεσμένο

κανέλα

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέσα στο λάδι και προσθέτουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με λίγο κρασί και γυρίζουμε το κρέας. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί προκειμένου να καλλυψουμε το κρέας και στη συνέχεια προσθέτουμε το τα γαρύφαλλα, το πιπέρι, την κανέλα, το αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για μια ώρα περίπου.

Λίγο πριν γίνει προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερύκοκα κομμένα στη μέση και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 25 λεπτά.

Στο τέλος βάζουμε λίγες κουρταλιές από τη ζεστή σάλτσα σε ένα μπολάκι μέσα το μέλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμεσε σαλατιέρα ή σε βαθιά πιατέλα και συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.