1 ώρα
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

2 πατάτες

2 καρότα

1 μικρή σελινόριζα

1 πράσο (και το πράσινο μέρος)

6-7 φύλλα λάχανου

4 κλωναράκια σέλινο (μόνο τα φύλλα)

1 φλιτζ. τσαγιού ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας

1 κρεμμύδι ξερό

2 κ.σ. ρύζι γλασέ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμός από 1 λεμόνι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Καθάρισε, πλύνε όλα τα λαχανικά και κόψ’ τα σε χοντρά κομμάτια. Πλύνε το ρύζι.

Πρόσθεσε σε κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και μόλις βράσει ρίξε όλα τα λαχανικά (πατάτες, καρότα, σελινόριζα, πράσο, λάχανο) και λίγο αλάτι.

Βράσε τα σε μέτρια φωτιά και, όταν μαλακώσουν, πρόσθεσε το ρύζι. Συνέχισε το βράσιμο για 15 λεπτά.

Απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποίησε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ.

Ρίξε και πάλι τα πολτοποιημένα λαχανικά στην κατσαρόλα, πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού, και βράσε για 5-10 λεπτά ακόμα.

Εάν η χορτόσουπα είναι πολύ πηχτή, πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό.