15 λεπτά
4 - 5 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

5 αυγά

40 ml γάλα

1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη

1 πρέζα κάρδαμο, σε σκόνη

1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σε σκόνη

τσίλι ή μπούκοβο, σε νιφάδες

αλατοπίπερο

50 ml ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ,

1/2 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια

αραβικές πίτες ή ψωμί ολικής

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε στη μύτη του κουταλιού: κύμινο, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κάρδαμο, τον κόλιανδρο, τσίλι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Χοντροτρίβουμε στο μούλτι τα ντοματάκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να ψηθούν.

Σερβίρουμε τη στραπατσάδα ζεστή με αραβικές πίτες ζεσταμένες για 1 λεπτό στο γκριλ.