45 λεπτά
4 - 5 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

1 συσκευασία καλαμαράκια κατεψυγμένα κομμένα σε ροδελες

250 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

200 ml λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

Ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας Αλάτι

1/2 κουταλιά της σούπας Πιπέρι

Λίγο μπαχάρι

Λίγη κανέλα

1/2 κουταλιά της σούπας Γαρύφαλλο

 

 

Εκτέλεση

Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Τα πλυμένα καλαμαράκια τα ρίχνουμε στο λάδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά

Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγο νερό. Προσθέτουμε και το φύλλο δάφνης

Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά