15 - 20 λεπτά
20 κομμάτια
Εύκολη
Υλικά

5 φέτες ψωμί του τόστ
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
1 κ. γλυκού χυμό  λεμονιού
½ κ. γλυκού ξερό βασιλικό
1 κ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
Αλάτι
Πιπέρι
 

 

Εκτέλεση

Ψήνετε το ψωμί του τοστ στη φρυγανιέρα και αφαιρείτε με το μαχαιράκι γύρω-γύρω την κόρα του ή χρησιμοποιείστε ψωμί του τοστ χωρίς κόρα.

Ανακατεύετε τη μαργαρίνη – που έχετε μαλακώσει-με το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, μαϊντανό και άνηθο και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αλείφετε τις φέτες του  ψωμιού κάνοντας μια παχιά στρώση με το μείγμα της μαργαρίνης.

Κόβετε την κάθε φέτα σε 4 κομμάτια και τοποθετείτε τις γαρίδες στα καναπεδάκια. Γαρνίρετε με λεμόνι κομμένο σε τριγωνάκια και τον ψιλοκομμένο άνηθο.