45 λεπτά
5-6 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

600γρ. καρότα

2 πατάτες μικρές

1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο

1 κουτ. σούπας κάρι γλυκό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα τα καρότα, τις πατάτες, το κύμινο, το κάρι και αλατοπιπερώνετε.

Σοτάρετε τα υλικά για μερικά λεπτά και προσθέτετε περίπου 1½ λίτρο νερό. Βράζετε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τρυφερά. Τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα περνάτε από το μπλέντερ μέχρι η σούπα να γίνει βελούδινη. Την αδειάζετε ξανά στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι η σούπα να πήξει ελαφρά και να πάρει βελούδινη υφή.

Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα γαρνίροντας με λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο σπανάκι προαιρετικά!