55 λεπτά
6 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά
2½ φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια
1 φλιτζάνι σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι μικρό
1 αυγό
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια και μετά τα στραγγίζετε.
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά λεκάνη και τα πλάθετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Το αφήνετε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθετε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάτε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.