40 λεπτά
4 μερίδες 
Εύκολη
Υλικά

1 φλ. φακές

2 φλ. νερό

3/4 φλ. ηλιόσπορο

1/2 φλ. κονσερβοποιημένο πολτό κολοκύθας

1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 μεσαίου μεγέθους κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (περίπου 1 φλ.)

3 σκελίδες σκόρδο

1 1/2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 1/2 κ. γλ. κόλιανδρο

1 1/2 κ. γλ. γάλα

1 1/2 κ. γλ. πάπρικα

1/2 κ. γλ. κανέλα

1 1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

 

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Ετοιμάστε δύο ταψιά και στρώστε λαδόκολλες.
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράστε τις φακές σε μπόλικο νερό. Μειώστε έπειτα από 5 λεπτά τη θερμότητα και σιγοβράστε για 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίστε τις φακές και αφήστε τις στην άκρη. Βάλτε τους ηλιόσπορους σε ένα multi και αλέστε τους για ένα λεπτό.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές, το πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Δεν θέλει υπερβολικό χτύπημα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάστε μικρά μπαλάκια και πιέζοντάς τα ελαφρά βάλτε τα στον φούρνο. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας, βάλτε λάδι στα χέρια σας την ώρα που τα πλάθετε. Ψήστε για 20 λεπτά ή έως ότου τα κεφτεδάκια φαίνονται τραγανά και χρυσά.