40 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
1 φλ. φακές
2 φλ. νερό
3/4 φλ. ηλιόσπορο
1/2 φλ. κονσερβοποιημένο πολτό κολοκύθας
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 μεσαίου μεγέθους κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (περίπου 1 φλ.)
3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 1/2 κ. γλ. κόλιανδρο
1 1/2 κ. γλ. γάλα
1 1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. κανέλα
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Ετοιμάστε δύο ταψιά και στρώστε λαδόκολλες.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράστε τις φακές σε μπόλικο νερό. Μειώστε έπειτα από 5 λεπτά τη θερμότητα και σιγοβράστε για 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίστε τις φακές και αφήστε τις στην άκρη. Βάλτε τους ηλιόσπορους σε ένα multi και αλέστε τους για ένα λεπτό.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές, το πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Δεν θέλει υπερβολικό χτύπημα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάστε μικρά μπαλάκια και πιέζοντάς τα ελαφρά βάλτε τα στον φούρνο. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σας, βάλτε λάδι στα χέρια σας την ώρα που τα πλάθετε. Ψήστε για 20 λεπτά ή έως ότου τα κεφτεδάκια φαίνονται τραγανά και χρυσά.