40 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

700γρ. φιλέτο κοτόπουλου

5 μεγάλες αγκινάρες

χυμό από 1 λεμόνι

1 κουτ. γλυκού χαρίσσα

4 κουτ. σούπας γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 φέτες  ψωμί

2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Κόβετε το φιλέτο κοτόπουλου σε κύβους 2,5 εκατοστών. Ανακατεύετε τη χαρίσσα με το γιαούρτι και το σκόρδο και μαρινάρετε το κοτόπουλο για 20-30 λεπτά.

Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις περνάτε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Χτυπάτε στο γουδί το ψωμί και προσθέτετε τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο.

Αλείφετε τις αγκινάρες με το μίγμα. Ψήνετε  για 15-20 λεπτά περίπου στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.