60 λεπτά
4-6 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

500 γρ. ρεβίθια κατεψυγμένα

2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. θυμάρι

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη

αλάτι

πιπέρι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό στήθος κοτόπουλο

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 πράσο

2 κρεμμύδια

φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα ρεβίθια και βράζουμε 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κρατάμε 2 κ.σ. από το μείγμα στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και την υπόλοιπη μερινάδα.

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο στη μέση, το βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Προσθέτουμε τις 2 κ.σ. από τη μαρινάδα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το απλώνουμε σε ένα πυρεξ 25x35 εκ.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στο πυρέξ.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε από πάνω τα ρεβίθια και το κοτόπουλο.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.