1/2 φλιτζάνι χυμό ανανά
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
500γρ. κοτόπουλο1 κύβο knor λαχανικών
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ανανά ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι αλατισμένα κάσιους (προαιρετικά)
Ρύζι, για το σερβίρισμα
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί τον χυμό ανανά, τη σάλτσα σόγιας, το κοτόπουλο, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το άμυλο καλαμποκιού.
Βράζετε το μείγμα και μαγειρεύετε μέχρι να μειωθεί το μείγμα σε περίπου 1 φλιτζάνι και είναι η σύσταση του παχύρρευστου σιροπιού.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη καραμέλα που έχει τοποθετηθεί πάνω από μέση υψηλή θερμότητα.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί.
Προσθέστε το ανανά και τα κάσιους και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για επιπλέον 1 λεπτό.
Σερβίρετε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια ρυζιού ή κόβοντας εναν ανανά στη μέση, τον καθαρίζετε και σερβίρετε εκεί μέσα.