30 λεπτά
2 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Κοτόπουλο με τζίντζερ και κινόα
Υλικά

30 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 γρ. κάρι σκόνη
100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
100 γρ. κινόα
20 γρ. πιπεριές κόκκινες, μικρά καρέ
40 γρ. κολοκύθια πράσινα, μικρά καρέ
20 γρ. σταφίδες
2 γρ. ξύσμα λεμόνι
2 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, χοντροκομμένο
10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την ασιατική βινεγκρέτ

250 γρ. ηλιέλαιο
125 γρ. χυμός λεμονιού
60 γρ. χυμός λάιμ
60 γρ. σόγια
5 γρ. σκόρδο
150 γρ. μέλι
5 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι μαύρο
10 γρ. πιπεριές τσίλι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το κουσκούς και τις σταφίδες σε ένα σκεύος.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.

Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κολοκύθι.  Αλατίζουμε, προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με τον ζωμό και στο κινόα.

Ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι, σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το ξύσμα, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι και το πιπέρι. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για την ασιατική βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά απ’ όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι  σε δυνατή φωτιά,  προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο μεριές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του (εσωτερική θερμοκρασία 70c). Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κινόα, τη βινεγκρέτ και τον φρέσκο κόλιανδρο.