5 μεγάλα λεμόνια
300 gr.μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Καθαρίζουμε τα λεμόνια από την εξωτερική φλούδα και κρατάμε άθικτη την σάρκα τους.
Κρατάμε από τα λεμόνια 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού.
Πόλτοποιούμε τις σάρκες των λεμονιών, χωρίς να αφαιρέσουμε τα λευκά μέρη που κρατήσαμε στο multi.
Παίρνουμε τα πολτοποιημένα λεμόνια και τα "περνάμε" από τουλπάνι, 2 φορές, πιέζοντας με τα χέρια μας να βγουν όλα τα υγρά των λεμονιών.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υγρό των λεμοινών που θα είμαι περίπου 600 ml.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα.
Αρχίζουμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, αρχίζουμε να ανακατεύουμε συχνά.
Βράζουμε περίπου 15′ λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρευστη η κρέμα.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 2 κουταλιές της σούπας νερό, το προσθέτουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Η κρέμα στην αρχή δείχνει αραιή αλλά μόλις κρυώσει θα πήξει.
Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.