1 ώρα και 40 λεπτά
8 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

8 μέτρια κυδώνια

500γρ. κιμά ανάμικτο (αρνίσιο και μοσχαρίσιο)

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού ρύζι

½ κουτ. γλυκού κανέλα

1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού βούτυρο

4 κουτ. σούπας κρασί λευκό ξηρό

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τα κυδώνια και κόβετε ένα καπάκι από το επάνω μέρος. Τα αδειάζετε προσεκτικά με το ειδικό μυτερό κουτάλι, αφήνοντας περίπου 1 εκ. πάχος στο εσωτερικό, και ψιλοκόβετε τη σάρκα.

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε και διαλύετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Τον σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, την ψιλοκομμένη σάρκα από τα κυδώνια, αλάτι και πιπέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Γεμίζετε τα κυδώνια με το μίγμα, τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους, τα βάζετε σε ταψί και τα αλείφετε με το βούτυρο. Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνετε στο ταψί.

Ψήνετε τα κυδώνια στο φούρνο για περίπου 1½ ώρα, περιχύνοντάς τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τους χυμούς από το ταψί. Τα σερβίρετε σε πιατέλα με τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.