45 λεπτά
4 μερίδες- 5
Εύκολη
Υλικά

Ένα πακέτο λαζάνια

500 γραμμ. χωριάτικα λουκάνικα

300 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο

600 γραμμ. +420 γραμμ. ντοματάκια

150 γραμμ. πάστα ντομάτας

2/3 κούπας νερό

2 κουταλάκια ζάχαρη

3 κουταλάκια συν 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, χωρισμένο

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο πιπέρι

1 μεγάλο αβγό, ελαφρώς χτυπημένο

1 κουτί (425 γραμμ.) τυρί ricotta

4 φλιτζάνια τσαγιού τυρί μοτσαρέλα

3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (σε πολλές περιπτώσεις δεν θέλουν βράσιμο σε άλλα απαιτείται). 

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει με το κρεμμύδι, το λουκάνικο και τον κιμά.

Μόλις το κρέας αλλάξει χρώμα προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

Προσθέστε τα ντοματάκια, την πάστα ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, 3 κουταλιές μαϊντανό, το βασιλικό, το μάραθο, το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσουν για μισή ώρα σε χαμηλωμένη θερμοκρασία.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αυγό, το τυρί ρικότα και το υπόλοιπο μαϊντανό και το αλάτι.

Εντωμεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Μετά από αυτή τη διαδικασία έχουν δημιουργηθεί τρία μείγματα:

Μείγμα 1: Η κόκκινη σάλτσα με το λουκάνικο και τον κιμά

Μείγμα 2: Η λευκή σάλτσα με το αβγό, τη ρικότα και το μαϊντανό

Μείγμα 3: Τα τυριά, παρμεζάνα και μοτσαρέλα.

Χωρίστε όλα τα μείγματα στα τρία και αρχίστε να τα βάζετε στο ταψί με την εξής σειρά: Μείγμα 1-Λαζάνια-Μείγμα 2-Μείγμα 3. Δηλαδή: Σάλτσα με κιμά και λουκάνικο, μια στρώση λαζάνια, σάλτσα με αβγό και ρικότα, τυριά.

Τυλίξτε το ταψί με αλουμινόχαρτο, ψήστε για 25 λεπτά.

Πριν σερβίρετε αφήστε να περάσουν 15 λεπτά.