1 ώρα και 20 λεπτά
6 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

12 λαζάνια πλατιά που δεν θέλουν προβράσιμο
500γρ. πράσο 
500γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, σε κυβάκια
1 σφηνάκι λευκό κρασί
3 αυγά
250γρ. τυρί σε λεπτές ροδέλες
250γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
400ml κρέμα γάλακτος
150γρ. λαδοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
5 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε τα κυβάκια του κοτόπουλου, ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, σβήνετε με το κρασί και αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα, το μασκαρπόνε, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το περιεχόμενο του τηγανιού.

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε το ⅓ περίπου του μίγματος των αβγών, στρώνετε από πάνω τα μισά λαζάνια και, πάνω από αυτά, το μισό μίγμα των πράσων.

Σκεπάζετε με τις ροδέλες του σεβρ, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε το μισό από το υπόλοιπο μίγμα των αβγών.

Στρώνετε από πάνω μια δεύτερη στρώση λαζανιών και το υπόλοιπο μίγμα των πράσων. Τελειώνετε με το υπόλοιπο μίγμα των αβγών. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.