30 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες

350 γρ.  κρέμα γάλακτος

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι άνηθο

1 κούπα ούζο

2 κ.σ. λάδι

γραβιέρα τριμμένη ή τυρί της επιλογής σας

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι και με 1 κουταλιά αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες .

Σκεπάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

Όσο βράζουν θα βγάζουν ζουμί.

Αφαιρούμε τις γαρίδες απο το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ούζο και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό ζουμί.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, τον μαιντανό και τον άνηθο.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Κατεβάζουμε απο την φωτιά την σάλτσα, και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά.

Ανακατεύουμε την σάλτσα με τις γαρίδες με τα μακαρόνια αφου τα έχουμε σουρώσει, και σερβίρουμε με πασπαλισμένη γραβιέρα!

Τα λιγκουίνι με γαρίδες είναι έτοιμα.