25 λεπτά
2-4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

20 γρ. βούτυρο

20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

300 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. τσένταρ, τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

200 γρ. κοφτό μακαρονάκι, βρασμένο

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 

Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα. 

Ρίχνουμε το τσένταρ, αλάτι, και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τσένταρ.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι.

Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x25 εκ.

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. 

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.