100 γρ. τυρί cottage
250 ml γάλα φρέσκο
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. σκόρδο σε σκόνη
200 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Βήμα 1
Ρίχνουμε στο μούλτι το τυρί cottage με το γάλα, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα λεία. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μούλτι σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να θυμίζει αυτήν της παχύρευστης κρέμα γάλακτος.
Βήμα 2
Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνουμε το ζυμαρικό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε). Τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Μοιράζουμε την pasta σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.