1 ωρα και 15 λεπτά
4 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Μακρόνια με κακάο
Υλικά

Ζυμαρικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου
7 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 μεγάλο αυγό
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γάλα

Σάλτσα:
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα Philadelphia
1 τυρί μασκαρπόνε

Ξηροί καρποί:
1 αυγό λευκό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ. σ.  βούτυρο
2 ποτήρια μισά αναμεικτους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Ζυμαρικά:

Σε μια επιφάνεια εργασίας, συνδυάστε αλεύρι και σκόνη κακάο.

Κάντε ένα πηγάδι στο κέντρο και προσθέστε αυγά, λάδι και γάλα. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.

Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά κι έπειτα ξεδιπλώνετε σε 4 μακρά λεπτά φύλλα και με την ειδική συσκευή για μακαρόνια κόβετε σε μακρά ορθογώνια όμοια σε μέγεθος με ταλιατέλες. Αφήστε να αφυδατωθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Σάλτσα:

Σε μια μικρή κατσαρόλα σάλτσας, συνδυάστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέστε τυρί κρέμα και τυρί μασκαρπόνε σε ένα μπολ. 

 

Ξηροί καρποί:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα ασπράδια αυγού, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις αναμειχθούν πλήρως, προσθέστε το μείγμα ξηρών καρπών και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Τοποθετήστε τα σε ένα φύλλο ψησίματος καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

 

Βράζετε τα μακαρόνια για 2 λεπτά, τα σουρώνετε και τα βάζετε στην κατσαρόλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια σερβιρετε σε ένα πιάτο και γαρνιρετε με τους ξηρούς καρπούς.