45 λεπτά
5 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

500 γρ σπαγγέτι

2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο 

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο

6 σκελίδες σκόρδο, χωρισμένες και κομμένες

1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

1350 γρ μύδια καθαρισμένα, κλειστά

1/2 φλ ξηρό ροζέ κρασί

1 φλ ψίχουλα ψωμιού, φρέσκα

αλάτι κατά βούληση

πιπέρι κατά βούληση

1/2 φλ μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αλατίζουμε γενναιόδωρα, ώστε να θυμίζει θαλασσινό νερό.

Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν σχεδόν al dente.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 5 σκελίδες σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.

Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κλειστά μύδια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, για 15 λεπτά.

Όσο γίνονται τα μύδια, λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδο και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ψίχουλα και τα αφήνουμε να ροδίσουν.

Αλατοπιπερώνουμε.

Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα τα μακαρόνια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν al dente και να μειωθεί η σάλτσα. Αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα, βάζουμε λίγο από το νερό των μακαρονιών. Αν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, ανακατεύουμε 1 κ.σ. αλεύρι με 1 κ.σ. κρύο νερό και προσθέτουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και βάζουμε τα μύδια στην κατσαρόλα.

Aνακατεύουμε τα μύδια με τα μακαρόνια.

Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.