30 λεπτά
4 - 5 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια ολικής 

1 κονσέρβα τόνπ

1 κρεμμύδι

1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ. σ. ντοματοπελτέ

λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό

λίγο κόκκινο κρασί

1 κ. γ. ζάχαρη

2 κ. γ. αλάτι

1 κ. γ. πιπέρι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το ρίχνουμε στο λάδι να σωταριστεί για λίγο. Δεν το αφήνουμε πολύ!  Ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την συσκευασία με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα ρίχνουμε και αυτά στο λάδι. Αν θέλουμε, μπορούμε να λειώσουμε το ψάρι με το πηρούνι, διαφορετικά το αφήνουμε σε μεγάλα κομμάτια. 

Βάζουμε ακόμα το κουταλάκι ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό. 
Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε την κουταλιά της ζάχαρης και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται ρίχνουμε ακόμα λίγο νερό. Όταν δούμε ότι η σάλτσα μας έχει δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και σβήνουμε αν θέλουμε με λίγο κόκκινο κρασάκι.

Για τα μακαρόνια, ακολουθούμε τις οδηγίες: παράλληλα με την ετοιμασία της σάλτσας, τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 8 λεπτά και μόλις δούμε ότι είναι έτοιμα, σουρώνουμε και σωτάρουμε αν θέλουμε με λίγο βούτυρο. 

Βάζουμε στα πιάτα μας όσα μακαρόνια θέλουμε, περιχύνουμε με σάλτσα και τυράκι και καλή μας όρεξη!