40 λεπτά
4 μερίδες
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες

1 φλιτζάνι κουκουνάρια

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1-2 κουτ. σούπας ξίδι

3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

9 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

χυμός 1 λεμονιού

ελιές για το γαρνίρισμα

αλάτι

Εκτέλεση

Πλένετε και σκουπίζετε τις μελιτζάνες. Τις χαράζετε κάθετα στη μέση και τις αλείφετε με το χυμό λεμονιού.

Βάζετε τρεις σκελίδες σκόρδο στη σχισμή κάθε μελιτζάνας και ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά ή στο γκριλ, γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν.

Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες. Αφαιρείτε τους σπόρους, αν είναι μεγάλοι, και τις αφήνετε λίγο να στραγγίξουν.

Πολτοποιείτε τις μελιτζάνες με πιρούνι και προσθέτετε τα κουκουνάρια, το ξίδι, αλάτι, το μαϊντανό και το βασιλικό. Σερβίρετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με ελιές.