900 γραμ. μπάμιες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ. τομάτες στον τρίφτη
ζάχαρη λίγη
1 λεμόνι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες*
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε τις πατάτες, την ντομάτα, 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το πιπέρι και προσθέτετε τις ροδέλες από το λεμόνι. Σιγοβράζετε για 10’.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις μπάμιες στη σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 35’ χωρίς να ανακατεύετε, για να μη λιώσουν οι μπάμιες.
Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό και το συνοδεύετε -αν θέλετε- με φέτα.