45 λεπτά
5 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

500 γρ. κιμά γαλοπούλας,

4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη

2 κουταλιές σούπας γάλα φρέσκο

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 ώριμη ντομάτα τριμμένη

1 αυγό

3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι κύμινο 

½ κουταλάκι πάπρικα

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας ξίδι

1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

4 ψωμάκια για χάμπουργκερ

4 μικρά φύλλα μαρουλιού

κέτσαπ και μαγιονέζα (προαιρετικά),

αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνετε τον κιμά πάρα πολύ καλά.

Αν είναι σφικτό το μίγμα προσθέτετε ακόμα λίγο γάλα, ενώ αν δεν πλάθεται βάζετε λίγη γαλέτα.

Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.

Πλάθετε τον κιμά σε 4 μεγάλα μπιφτέκια ή σε 8 πιο μικρά και ψήνετε σε αντικολλητική σχάρα για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Μοιράζετε τα ψωμάκια στη μέση και απλώνετε αν σας αρέσει λίγη κέτσαπ ή μαγιονέζα.

Βάζετε από πάνω ένα φύλλο μαρουλιού και ένα μπιφτέκι.

Αν θέλετε κλείνετε το ψωμάκι.

Σερβίρετε με μπόλικη πράσινη σαλάτα ή πατατούλες «τηγανητές» φούρνου.