40 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
400 γρ. νιόκι
150 γρ. σπανάκι , ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
100 γρ. ροκφόρ, κομμένα σε κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος
πράσινη σαλάτα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το ίδιο νερό για να βράσουμε το σπανάκι για 5΄.
Στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατεύουμε με το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε τα νιόκι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μικρό ταψί. Ψήνουμε στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.