40 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

250 g.noodles αυγού
50 g. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
150 g. φουντίτσες μπρόκολου
50 g.  πιπεριές
1 μεγάλο καρότο
100 g. ανάμεικτα ασιατικά λαχανικά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
20 ml. Παρθένο Σησαμέλαιο
50 ml. ζεστό νερό
50g. φυστίκια τριμμένα
Κόλιανδρο

 

Για τη σάλτσα
50 g. Φυστικοβούτυρο
50 ml. σάλτσα σόγιας
50 ml. γλυκιά σάλτσα σόγιας
¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
20 ml. Παρθένο Σησαμέλαιο
Χυμό ενός λάιμ
 

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες με τα χέρια μας. Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ σε φέτες και το καρότο πρώτα σε λεπτές φέτες  και μετά σε στικς. Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.

2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σ΄ένα μπωλ. Βράζουμε τα noodles σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα κρατάμε ζεστά.

3. Σ’ ένα γουόκ ρίχνουμε λίγο σησαμέλαιο και σωτάρουμε πρώτα το μπρόκολο, το τζίντζερ και το καρότο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα noodles, ρίχνουμε την σάλτσα, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το νερό.

4. Συνεχίζουμε με δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα φυστίκια και το κόλιανδρο. Σερβίρουμε με λάιμ, φύλλα βασιλικού και επιπλέον φυστίκι τριμμένο.