20 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά
  • τικά

  • ½ κιλό ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτο κουταλάκι ξηρό δυόσμο ή 2-3 κουταλιές φρέσκο
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 φλ. (200γρ.) φέτα
  • 7-8 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (self raising)
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

 

Ξεπλένετε καλά τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, τη φέτα την οποία σπάτε με τα δάχτυλα και αλατοπιπερώνετε.

Ανακατεύετε καλά το μίγμα και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι μέχρι να έχετε ένα μίγμα που να πλάθεται σαν μπιφτεκάκια.

Ζεσταίνετε το λάδι, βάζετε μέσα τους ντοματοκεφτέδες και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βγάζετε τους ντοματοκεφτέδες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Σερβίρετε όσο είναι ζεστοί.