40 λεπτά
6- 8 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

200 γρ. πάνκο 

1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη 

αλάτι 

πιπέρι 

4 αβγά, μέτρια 

70 γρ. ξινόγαλο 

700 γρ. κοτόπουλο, φιλέτo 

Για το σερβίρισμα

250 γρ. λαχανικά, βραστά 

2 κ.σ. ελαιόλαδο 

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 

1 πρέζα ρίγανη, αποξηραμένη 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 

Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πάνκο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. 

Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε. 

Βουτάμε τα φιλέτα στο μείγμα των αβγών και στη συνέχεια τα πανάρουμε με το μείγμα του πάνκο φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα φιλέτα από το μείγμα.

Μεταφέρουμε τα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.  

Οσο ψήνονται τα φιλέτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα βραστά λαχανικά και το ελαιόλαδο. 

Αφαιρούμε τα φιλέτα από τον φούρνο και σερβίρουμε με τα βραστά λαχανικά και το γιαούρτι. 

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.