35 - 40 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 κιλό και 300 γραμ. πατάτες μικρές

125 γραμ. καπνιστό μπέικον

18 ξερά κρεμμυδάκια- μπορεί να είναι και στιφάδου

20 γραμ. αλεύρι

40 γραμ. βούτυρο

Λίγο μαϊντανό, ρίγανη, δάφνη, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και στραγγίζουμε.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε με το βούτυρο.

Κόβουμε το μπέικον  σε κύβους, το ρίχνουμε στο βούτυρο με τα κρεμμυδάκια, τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Τέλος ρίχνουμε και τις πατάτες και τα ψήνουμε για 15 λεπτά μέσα στο βούτυρο. Ρίχνουμε  2 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα υπόλοιπα αρωματικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αδειάζουμε το φαγητό σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.