55 - 60 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 κιλό πατάτες

1 ποτήρι κρασιού γάλα

2 φλιτζ. καφέ βούτυρο

3-4 φλιτζ. καφέ τυρί τριμμένο αρεσκείας σας

3-4 αυγά

Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό. Τις κρυώνουμε, τις ξεφλουδίζουμε  και  κάνουμε πουρέ είτε στο χέρι είτε με την μηχανή πουρέ.

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε τον πουρέ, τον ανακατεύουμε λίγο με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το γάλα που είναι χλιαρό, έχουμε κτυπήσει με το πιρούνι ή σύρμα  τους κρόκους αυγών και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπως επίσης και το τυρί και  το αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε  ακόμα λίγο.

Έχουμε κάνει μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε απαλά.

Άμα πάρει μια δυο βράσεις βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να  μισοκρυώσει και ρίχνουμε σε ένα ταψί που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει.

Ψήνουμε  για 15-20΄στο φούρνο, στους 150-160ο .