30 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 πακέτο πέννες
4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρά καρέ
250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κόκκινο τσίλι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πέννες και τις στραγγίζετε. Αλατίζετε τις μελιτζάνες.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βάζετε σε πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πένες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε ζωντανό τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί της αρεσκείας σας.