30 - 35 λεπτά
6 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 κιλό ψάρι σε φέτες(σφυρίδα, συναγρίδα κλπ) νωπό ή κατεψυγμένο

1 κ. σ. πελτέ

1 κιλό τομάτες κόκκινες

8 κ. σ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ψιλές φέτες

Χυμό από 2 λεμόνια

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι και λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις αλατίζουμε, τις περνάμε από το αλεύρι και τις βάζουμε στο ταψί, πασπαλίζοντάς τις με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα ως εξής : αραιώνουμε τον πελτέ με λίγο νερό, προσθέτουμε τις μισές τομάτες- ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη- τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις φέτες του ψαριού.

Τις υπόλοιπες τομάτες τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε επάνω στις φέτες του ψαριού.

 Βάζουμε το ταψάκι μας σε φούρνο στους 250ο να ψηθεί για 20 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά και κρύα.