20 -25 λεπτά
6 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

150γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο με πιρούνι
3 μεγάλα κολοκυθάκια χοντρά, κομμένα κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες
170γρ. κατίκι Δομοκού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό χοντρό (αφρίνα κατά προτίμηση)
1 κουτ. γλυκού άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε με το αλάτι τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να σουρώσουν και να βγάλουν τα πολλά υγρά τους. Ανάβουμε το γκριλ και, όταν κάψει η σχάρα, ψήνετε τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε να  τα βάλουμε και σε λαδόκολλα, αν θέλουμε, για να ξεκολλάνε και να μην μας διαλυθούν. Πρέπει να λυγίζουν εύκολα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με πιρούνι τα τυριά με τον άνηθο ή το δυόσμο μέχρι να ενωθούν, χωρίς όμως να λιώσουν εντελώς. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό και συμπαγές. Προσθέτετε λίγο πράσινο πιπέρι και ανακατεύετε ελάχιστα.

Παίρνετε μια- μια τις φέτες κολοκυθιών και βάζετε από μία κουταλιά του γλυκού τυροσαλάτα  στην άκρη της καθεμίας.

Τις τυλίγετε σε ρολό και τοποθετείτε τα ρολάκια σε πιατέλα με το δίπλωμα προς τα κάτω. Τα αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα, αλλά μπορείτε να τα ετοιμάσετε και αποβραδίς.