500 γραμμ. ρεβίθια
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη και 1 κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβα κομμένες σε λωρίδες
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
3 ώριμες ψιλοκομμένες τομάτες
αλάτι και πιπέρι
1 ματσάκι μικρό άνηθο
1-2 φύλλα δάφνης
Μουσκεύομαι από το βράδυ τα ρεβίθια. Τα βράζουμε ξαφρίζοντάς τα μέχρι να δοκιμάσουμε και να τρώγονται σχεδόν.
Παράλληλα αραιώνουμε τον πελτέ σε 1/2 ποτήρι νερό τον προσθέτουμε της ντομάτες, αλάτι , πιπέρι τον άνηθο και το φύλλο δάφνης.
Τσιγαρίζουμε με το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι , και προσθέτουμε τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε λωρίδες.
Αφού πήξει ελαφρώς η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και ανακατεύουμε να πάρουν λίγες βράσεις.
Τα αδειάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά με 30 ανάλογα τον φούρνο.