55 - 60 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

500 γραμμ.  ρεβίθια

1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1 πιπεριά πράσινη μεγάλη και 1 κόκκινη  κομμένη σε λωρίδες 

2 πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβα  κομμένες σε λωρίδες

1 γεμάτη  κουταλιά πελτέ

3 ώριμες ψιλοκομμένες τομάτες

αλάτι και πιπέρι

1 ματσάκι μικρό άνηθο

1-2 φύλλα δάφνης
 

 

Εκτέλεση

Μουσκεύομαι από το βράδυ τα ρεβίθια. Τα βράζουμε ξαφρίζοντάς τα μέχρι να δοκιμάσουμε και να τρώγονται σχεδόν.

Παράλληλα αραιώνουμε τον πελτέ σε 1/2 ποτήρι νερό τον προσθέτουμε της ντομάτες, αλάτι , πιπέρι τον άνηθο και το φύλλο δάφνης.

Τσιγαρίζουμε με το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι , και προσθέτουμε τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε λωρίδες.

Αφού πήξει ελαφρώς η σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια και ανακατεύουμε να πάρουν λίγες βράσεις.

Τα αδειάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά με 30 ανάλογα τον φούρνο.