3 ώρες
6-8
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

Υλικά:

1 ρολό κοτόπουλο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
500 κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.σ. Κάρυ
1 κ.σ. Ρίγανη φρέσκια
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
1/2 ποτήρι Λάδι
Αλάτι και Πιπέρι
600 ml ζωμό λαχανικών

 

Εκτέλεση

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.
Βάζουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό, το κυδώνι και τις πατάτες.
Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό.
Περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες και προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.
Σκεπάζουμε τη γάστρα, τη βάζουμε στο φούρνο και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150°C.
Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα να δούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και αφήνουμε να ξεροψηθεί.

Σημειώσεις:

Σαν προετοιμασία δεν είναι δύσκολο φαγητό απλά θέλει αρκετή ωρα στην γάστρα για να μαγειρευτεί σωστά και να είναι ζουμερό. 

Τα κυδώνια δίνουν ένα εορταστικό τόνο στο πιάτο και βέβαια πάντα μπορείς να παίξεις με τα εσπεριδοειδή προσθέτοντας ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού.