2 - 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Μανιτάρια 750 g κομμένα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
250γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 1/2 φλιτζάνι μακρύκοκο ρύζι
2 1/4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 1/2 - 2 φλιτζάνια φρέσκο κρεμμύδι
Θερμάνετε 2 κ.σ. λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε τα μισά μανιτάρια και τον κιμά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέστετο αλάτι και το πιπέρι και αφαιρέστε το και αφήστε το στην άκρη.
Εάν η κατσαρόλα είναι στεγνή, ρίχνετε 1/2 - 1 κουτ. Σούπας λάδι, και προσθέστε βούτυρο.
Όταν λιώσει, προσθέστε κρεμμύδια και σκόρδο.
Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή έως ότου τα μανιτάρια γίνουν καφέ.
Προσθέστε ρύζι και ζωμό κοτόπουλου. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το υπόλοιπο υγρό για να μην κολλήσουν.
Τοποθετήστε το καπάκι επάνω, αφήστε το να σιγοβράσει στη συνέχεια χαμηλώστε. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μην υπάρχει υπόλοιπο υγρού.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε το φρέσκο κρεμμύδι. Σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε για 10 λεπτά.
Χρησιμοποείστε ένα πιρούνι ή ένα ξύλινο κουτάλι και μπορείτε να σερβίρετε!