45-50 λεπτά
2 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

10 πατάτες baby κομμένες στη μεση

2 κ.σ ελαιόλαδο

½ κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο

½ κ.σ. αλάτι

2κ.σ. μαγιονέζα

Ξύσμα λεμονιού

1 ½ κ.σ. χυμό λεμονιού

½ κ.σ. νερό

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Φύλλα από σπανάκι baby

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και αλάτι, καλύπτοντας καλά τις πατάτες με τα υλικά αυτά. Ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντάς τις πατάτες μια φορά, μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

 

2. Σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα χτυπάμε τη μαγιονέζα με τον χυμό και το ξύσμα από λεμόνι, το νερό και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες, το σπανάκι και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Τέλος προσθέτουμε μαύρο πιπέρι.