40 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

200 γρ. σκιουφιχτά

30 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

400 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα

60γρ. κρασί λευκό

400 γρ. ζωμός μανιταριών

60 γρ. βούτυρο, παγωμένο

60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

λάδι λευκής τρούφας

θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

τσάιβς, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα σκιουφιχτά και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.